zondag, 6. juli 2008 - 11:39

Winkeldieven aangehouden met behulp van cameratoezicht

Almere

Drie Rotterdammers zijn donderdagavond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een vierde persoon wist te ontkomen. De drie, een 19-jarige man en twee vrouwen van 25 en 31 jaar, pleegden samen met de onbekende verdachte een diefstal bij een kledingzaak in het stadshart. Hierna werden zij gespot door cameratoezicht en konden agenten hen aanhouden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Cameratoezicht
De politie zocht direct na de melding met meerdere eenheden naar de verdachten, maar trof hen niet aan. Enige tijd later kreeg cameratoezicht enkele personen in beeld die aan het signalement van de winkeldieven voldeden.

Ter hoogte van het Beeldhouwerpad zagen agenten de vier verdachten lopen en konden drie van hen worden aangehouden. De vierde verdachte wist te ontkomen. Diverse goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn werden bij de verdachten aangetroffen en in beslag genomen.

Ook in de auto van één van de verdachten werden spullen aangetroffen die mogelijk gestolen zijn. Het voertuig, met inhoud, werd ook in beslag genomen. De recherche van Almere-stad Oost heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):