vrijdag, 25. juli 2008 - 11:40

Winkelende rechercheur laat zich niet oplichten

Lelystad

Afgelopen weekend werden drie Roemeense mannen (15, 21 en 32 jaar) en een Roemeense vrouw (29 jaar) op de Tjalk in Lelystad gearresteerd op verdenking van oplichting.

Een rechercheur van de Financiële Recherche Dienst die boodschappen aan het doen was, werd op de parkeerplaats van de supermarkt aangesproken door de vrouw van de groep. Zij sprak in gebrekkig Duits en liet een aantal goudkleurige sieraden zien.

Omdat hij al eerder van oplichters in Flevoland had gehoord die op deze wijze proberen hun ‘klanten’ te strikken, wist de rechercheur direct dat het foute boel was. Terwijl de vrouw hem diverse goudkleurige sieraden liet zien, belde de rechercheur met zijn collega’s.

De vier Roemenen keken vreemd op toen ze plotseling door geüniformeerde agenten werden aangehouden. Bij het onderzoek dat volgde bleek dat de 21-jarige verdachte een vervalste identiteitskaart bij zich had.

Tegen de vier Roemenen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De sieraden, waaronder goudkleurige ringen en armbanden, zijn in beslag genomen. De verdachten zijn na hun arrestatie ingesloten, in verzekering gesteld en na onderzoek en vaststelling identiteit in overleg met justitie heengezonden.
Provincie:
Tag(s):