zondag, 30. november 2008 - 11:17

Winkeler Prins gehuldigd tijdens Dace4life event 2008

De Winkeler Prins uit Veendam mag zich in 2008 de meest succesvolle school noemen die zich heeft ingezet voor Dace4life. Onder toeziend oog van 10.000 scholieren werd de school uit Veendam gehuldigd voor de school die het meeste geld heeft opgehaald en het beste organisatieteam had. In de Jaarbeurs in Utrecht werd het Dace4life event zaterdag afgesloten met een spetterend evenement.

Dance4life is een wereldwijd project om de gevolgen van aids en hiv onder de aandacht te brengen. Door geld in te zamelen kunnen organisaties de taboes rond dit onderwerp doorbreken en voorlichting geven om de verspreiding van de ziekte terug te dringen.

In totaal is er met Dance4life een bedrag van maarliefst 407.523 euro opgehaald. Tijdens het evenement maakte aids-ambassadeur Paul Bekkers namens het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat dit bedrag wordt aangevuld met nog eens 200.000 euro.

Om de scholieren te bedanken voor hun inzet verschenen op het podium vele artiesten en presentatoren die zich belangeloos inzetten, waaronder Tiësto, The Partysquad, eliZe, Giel Beelen, Nikkie Plessen, Miljuschka Witzenhausen en Lange Frans & Baas B.
Provincie:
Tag(s):