woensdag, 5. maart 2008 - 19:11

Winnaars fotowedstrijd 'Sport 2007' bekend

Almere

De winnaars van de fotowedstrijd Sport 2007 zijn maandag 3 maart bekend gemaakt. In de B-passage van het stadhuis werden de prijzen uitgereikt. Robbert Dieperink kreeg de eerste prijs uit handen van Henk Smeeman.

De foto die de derde prijs heeft gekregen is van Perla Michiels-Dominguez. De jury vindt de foto terecht een derde plaats waard. Door de lange sluitertijd is de dynamiek van de sport, biljart, in de foto mooi zichtbaar. Tweede is de actiefoto van Robert Vogels geworden, gemaakt bij boogschieten. Volgens de jury is het een moeilijke foto waarbij de snelheid van de pijl scherp is vastgelegd op de foto. De jury vindt de compositie van de foto pakkend. De foto roept een beeld op van waar de pijl heen gaat. De winnende foto is gemaakt door Robbert Dieperink. Op de foto staat de juichende Esther Vergeer, die al bijna tien jaar de beste rolstoeltennisster van de wereld is. De jury vindt het een fantastische foto, die op een uniek moment gemaakt is; De emotie spat van de foto.

De tentoonstelling werd geopend door wethouder Henk Smeeman en hij reikte daarbij de prijzen uit aan de fotografen van de winnende foto’s. Organisatoren van de sportfotowedstrijd waren het sportloket en Foto2006. In 2008 zal er geen sportfotowedstrijd worden georganiseerd.

De winnende en genomineerde foto’s en een selectie van de inzendingen van de fotowedstrijd hangen sinds maandag 3 maart in de B-passage van het stadhuis, en zijn daar de hele maand maart te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):