woensdag, 12. maart 2008 - 20:42

Winnaars week van de jeugdzorg gehuldigd

Assen

De winnaars van de gedichten- en verhalenwedstrijd die plaatsvond in de Week van de Jeugdzorg zijn bekend. Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) reikte woensdagmiddag in het provinciehuis de prijzen uit aan de zes winnaars.

In de categorie verhalen won Lieke Kloosterman (10 jaar) uit Meppel een fiets, Tijmen Noordhuis (9 jaar) uit Hoogeveen een iPod Nano en Avelon Hoving (11 jaar) uit Rolde een iPod Shuffle. In de categorie verhalen won Marinka Heijink (15 jaar) uit Meppel een fiets, Annemieke IJmker (15 jaar) uit Hoogeveen een digitale camera en Wieke IJbema (16 jaar) uit Gieten een DVD-bon ter waarde van 75 euro.

In een advertentie in alle huis-aan-huisbladen in Drenthe werden jongeren opgeroepen om deel te nemen aan een gedichten- en verhalenwedstrijd. Het ging om twee leeftijdscategorieën. De eerste was van 8-13 jaar en dat ging om het afmaken van een verhaal. De tweede categorie betrof jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar. Zij konden een gedicht insturen.

Een jury bestaande uit Marga Kool (auteur), Kees Opmeer (beleidsmedewerker jeugdzorg), David Bergtop (Jongerenraad Drenthe) en Marleen Schepers (jeugdbibliothecaresse Coevorden) hebben de gedichten en verhalen beoordeeld. Uit de ruim 60 inzendingen zijn zes winnaars gekozen. De makers daarvan waren woensdagmiddag in het provinciehuis te gast om hun prijs in ontvangst te nemen.
Provincie:
Tag(s):