vrijdag, 7. november 2008 - 9:50

Winschoten 'onveiligste' gemeente van Groningen

Groningen

Wie dacht ‘In de stad Groningen gebeurd het allemaal’ komt een beetje bedrogen uit. Wie zich hier niet veilig waant zal zeker Winschoten links moeten laten liggen. Uit de landelijke veiligheidsindex blijkt niet de stad Groningen, maar Winschoten de onveiligste gemeente te zijn van de provincie Groningen. Ook landelijk gezien heeft Winschoten geen ‘slechte’ score. Met een 16e plaats staat de Groninger plaats in de top 20 van de onveiligste steden van Nederland.

Jaarlijks worden de cijfers van criminaliteit landelijk naast elkaar gelegd om zo een stijging of daling van het aantal delicten waar te nemen. Helemaal representatief is het onderzoek niet, want de cijfers zijn gebaseerd op het aantal aangiftes en niet iedereen doet aangifte van diefstal, geweld, inbraak of vernieling.

In Winschoten is in 2007 een flink aantal keer meer aangifte gedaan van geweld dan in 2006. Was het aantal geweldsmisdrijven in 2006 nog 278, in 2007 steeg het aantal geregistreerde geweldsdelicten naar 357. Tevens werd er meer vernield in Winschoten. In 2006 werden er 187 aangiftes opgenomen van vernieling, kwamen er een jaar later 218 keer een persoon aangifte doen.

U bent natuurlijk benieuwd waar u zich het veiligst kan voelen in de provincie. Met een 428e plaats op de landelijke lijst, is Slochteren de ‘veiligste’ gemeente van de provincie Groningen.
Provincie:
Tag(s):