maandag, 24. maart 2008 - 8:35

Winterse sneeuw op 2e Paasdag

Uithoorn

Het gezegde ‘Maart roert zijn staart’ blijkt op 2e Paasdag echt van toepassing. Het weer, dat zich nog weinig lijkt aan te trekken van de lente die inmiddels is begonnen, haalt nog even alles uit de kast. Sneeuwbuien, onweer, regen en wind worden afgewisseld bij temperaturen die rond het vriespunt liggen.

Maandag, 2e Paasdag, draait het om losse winterse buien veelal in de vorm van sneeuw. Er komt een matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind te staan en de temperatuur varieert van bij het vriespunt in een sneeuwbui tot 4° als de zon even doorbreekt. Vanavond en vannacht blijft de kans op een sneeuwbui bestaan en koelt het af naar 0 tot -2°.

Morgen, dinsdag 24 maart, vallen er ook geregeld sneeuwbuien en zal de zon ook geregeld schijnen. De wind waait dan vrij krachtig tot krachtig uit het noordwesten en het wordt maximaal 4°. In sneeuwbuien is het kouder.


Voorspellingen t/m vrijdag
Woensdag trekt een storing over met neerslag, die zowel regen als sneeuw kan zijn. De zon zullen we niet zien en de wind draait naar het zuidoosten. De temperatuur zal uiteenlopen van 2° in het zuidoosten tot 5° in het zuidwesten. Van woensdag op donderdagnacht kan het alleen in het noordoosten nog tot een graadje vorst komen. Het is dan wel op de meeste plaatsen droog.

Donderdag is het ook erg rustig maar de neerslagkans is wel kleiner. Waarschijnlijk valt er alleen in het zuiden nog wat regen. In het noorden kan het wat meer opklaren en de temperatuur gaat wat verder omhoog naar 7/8°.

Vrijdag ziet het er weer heel anders uit. De bewolking gaat dan toenemen en er volgt regen van betekenis. Daarbij gaat de zuidenwind aanwakkeren naar hard tot zelfs stormachtig. De zon zullen we niet zien en de temperatuur komt rond de 7/8° te liggen.

Kijk voor langere voorspellingen hier
Provincie:
Tag(s):