dinsdag, 2. september 2008 - 18:18

Winterswijkse kinderen worden lid van De BeestenBende

Winterswijk

Apen, zeehonden en olifanten: ook zij houden van een leefomgeving die schoon en veilig is. In Ouwehands Dierenpark Rhenen zorgen dagelijks tientallen dierenverzorgers ervoor dat alle dieren er een natuurlijke leefomgeving hebben, waarin zij zich helemaal in hun element voelen.

Geïnspireerd door de dierenverzorgers van Ouwehands Dierenpark gaan ook de Winterswijkse kinderen ervoor zorgen dat het in hun eigen buurt geen ‘beestenbende’ wordt. Als lid van de speciale club ‘De BeestenBende’
wachten hen als beloning volop avonturen met de dieren en dierenverzorgers, in de dierentuin en daarbuiten.

Op 6 september is de officiële opening van het landelijke HoofdKwartier van De BeestenBende, in Ouwehands Dierenpark. Honderden kids uit heel
Nederland zijn daarbij van de partij, samen met de kids uit Winterswijk.De kinderen die zijn uitgenodigd voor de opening van het HoofdKwartier van De BeestenBende hebben de afgelopen periode, van april 2007 tot heden, al meegedaan aan een met succes afgesloten proefproject op het gebied van zwerfafval.

Als leden van De BeestenBende gaan ze nu nieuwe avonturen tegemoet. Onder leiding van BN-er Ewout Genemans (heel populair bij de kids, dankzij onder andere zijn rol als tv-presentator van het NCRV-programma Willem Wever) gaan kinderen in heel Nederland een handje helpen bij het schoonhouden van hun buurt.

Natuurlijk horen er bij een speciale Bende ook speciale ‘goodies’. Zo zullen de leden van de BeestenBende diverse evenementen meemaken in Ouwehands Dierenpark Rhenen, dat het project enthousiast ondersteunt. Meelopen met de dierenverzorgers, spelen in de overdekte Jungle RavotAapia (de grootste van Europa): het hoort er allemaal bij. Bovendien zal De BeestenBende regelmatig events buiten de dierentuin verzorgen, zoals een exclusieve filmpremière van een spannende (dieren)film.

Op de nieuwe website www.mijnbeestenbende.nl kunnen de Bende-leden veel lezen en leren over dieren en hoe belangrijk een schoon en veilig park voor ze is. Daar kunnen de kids ook speciale computerspelletjes spelen en natuurlijk meer vinden over alles wat De BeestenBende te bieden heeft.

Het project De BeestenBende betrekt kinderen van 7 tot 11 jaar actief bij de problematiek van zwerfafval en moedigt hen aan mee te helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. In teams van circa vijf kinderen en één volwassene trekken zij er elke week op uit om het zwerfafval in hun buurt op te ruimen.

Onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft eerder al aangetoond dat de mechaniek, waarin kinderen voor hun opruiminspanningen beloond worden met spannende events, werkt. De BeestenBende wordt in diverse gemeenten geïntroduceerd, met deelname van vele honderden kinderen. Meer informatie over het project is te vinden op www.mijnbeestenbende.nl.
Provincie:
Tag(s):