woensdag, 8. oktober 2008 - 13:35

Wisseltruc laptop mislukt door goed geheugen

Almere

Dinsdagmiddag 7 oktober werd een 16-jarige jongen uit Amsterdam gearresteerd nadat hij in een groot winkelbedrijf in het stadshart Almere een wisseltruc toepaste. Hij werd door een winkelbediende herkend van een vorige oplichtingtruc en kon direct door gealarmeerde agenten worden ingerekend. Dit heeft de politie woensdag 8 oktober bekendgemaakt.

Dinsdagmiddag rond 14:00 uur verscheen de jongen met een onlangs in de winkel gekochte laptop. Hij wilde deze omruilen want er mankeerde iets aan. Hij haalde de laptop uit de doos en won zo het vertrouwen van de medewerker.

Wisseltruc laptop met boeken
Toen die een andere laptop ging halen wisselde de jongen de laptop in de doos om voor een aantal boeken en deed de doos weer dicht. De jongen viel door de mand toen een ander personeelslid de knaap herkende alszijnde de dader van een soortgelijke wisseltruc in dezelfde winkel.

Bij controle van de laptopdoos bleek die vol te zitten met boeken. De laptop had hij in een andere tas gedaan. De winkelketen heeft inmiddels aangifte gedaan. De Amsterdammer is in het verleden eerder opgepakt voor soortgelijke misdrijven.

De jeugdige oplichter is ingesloten en zit nog vast. De recherche van basiseenheid Almere Stad Oost handelt de zaak af.
Provincie:
Tag(s):