vrijdag, 28. maart 2008 - 12:18

WMO-vervoer gemeente Leeuwarden met een luchtje

Leeuwarden

Het WMO-vervoer in Leeuwarden rijdt vanaf 1 april op aardgas. Later wordt het aardgas vervangen door biogas. Het biogas wordt geproduceerd uit mest bij boeren rond de stad. Leeuwarden is de eerste gemeente in Nederland waarin het WMO-vervoer milieuvriendelijk is. De gemeente had bij de aanbesteding eisen opgenomen om het vervoer voortaan op milieuvriendelijke wijze uit te voeren, met voorkeur voor aardgas en biogas.

In Leeuwarden zijn ruim 4.000 mensen aangewezen op het WMO-vervoer. DVG-franchisenemer Taxi Wolters, met vestigingen in Leeuwarden, Burgum en Drachten, mag de komende jaren de mensen vervoeren. Taxi Wolters zal ook de ritplanning en de administratie van het vervoer verzorgen. Vrijwel alle voormalige Connexxion-medewerkers, die bij het Wmo-vervoer betrokken waren, zijn inmiddels in dienst getreden bij Taxi Wolters.

Er zijn 25 nieuwe Opel Zafira’s en Ford Transit rolstoelbussen besteld. Deze rijden allen op aardgas. In verband met de langere levertijd rijdt het rolstoelvervoer voorlopig op diesel, maar vanaf augustus gaan ook die over op de veel schonere brandstof.
Provincie:
Tag(s):