dinsdag, 26. februari 2008 - 20:23

WNF Zoekt ijsbeerliefhebbers met schaatsen

Amsterdam

De WNF-Rangerclub zoekt enthousiaste kinderen die op zondag 2 maart willen meeschaatsen voor de ijsbeer. Het doel is om met zoveel mogelijk schaatsende kinderen - gekleed in een wit t-shirt en ijsberenmuts - op de buitenbaan van de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam een zo lang mogelijk lint te vormen. Deze schaatsdag is het startmoment van de WNF-Rangeractie ‘IJsbeer in nood’.

Kinderen tot en met 15 jaar kunnen zich via de website aanmelden en beleven een leuke middag op het ijs. Ze hebben gratis toegang tot de ijsbaan en ontvangen een ijsberenpakket (een wit t-shirt met actielogo en een ijsberenmuts). Binnen kunnen ze zich ook vermaken: er is koek en zopie, een lekker ijsje halen en (na het schaatsgedeelte) zich laten schminken als hun favoriete dier. De dag wordt afgesloten door een ‘ijsberendisco’ op het ijs van de binnenbaan.

Aanmelden kan tot en met woensdag 27 februari op ‘de laatste nieuwtjes’. Na aanmelding krijgen de kinderen een brief met alle informatie over deze dag.

Met de WNF-Rangeractie ‘IJsbeer in nood’ zamelen de WNF-Rangers niet alleen geld in, maar doen zij nog iets dat minstens zo belangrijk is. Ze vragen mensen om echt bij te dragen aan de oplossing van de klimaatverandering, door bijvoorbeeld minder energie te gebruiken. Zo doen ze alles om de Noordpool koud te houden en de ijsbeer te redden. Het WNF heeft veel projecten om de opwarming van de aarde en andere bedreigingen van de ijsbeer te stoppen. Naar schatting leven er nu nog 24.500 ijsberen.
Categorie:
Tag(s):