donderdag, 6. maart 2008 - 18:24

Woensdag start rechtzaak roofoverval Frans Bindels

Roermond

Woensdagochtend begint in de rechtbank in Roermond de strafzaak tegen de zes verdachten van de roofoverval in Milsbeek waarbij Frans Bindels het leven liet. Bindels werd in zijn woning doodgeschoten met een vuurwapen in de nacht van 6 op 7 juli 2002.

De officier van justitie legt alle zes de verdachten gekwalificeerde doodslag respectievelijk medeplichtigheid ten laste. Dat wil zeggen dat het openbaar ministerie (OM) ervan uit gaat dat Bindels die nacht is doodgeschoten om de daaraan voorafgaande poging diefstal te verhullen en zodoende vervolging of strafoplegging te voorkomen.

De dood van Frans Bindels zorgde in 2002 voor een schok in de samenleving. Niet alleen in Milsbeek, maar ook daarbuiten. Politie en justitie hebben er daarom veel waarde aan gehecht deze zaak op te lossen. Begin vorig jaar werden het doorzettingsvermogen en de vasthoudendheid van het team beloond met de aanhouding van een 28-jarige man uit Nijmegen. In de maanden daarop volgden nog vijf medeverdachten. Op één na zitten zij allen nog in voorlopige hechtenis.

Vanwege de te verwachten grote publieke belangstelling voor deze zaak wordt in het gerechtsgebouw extra zittingsruimte ingericht. Daar is via een televisiescherm de rechtszaak te volgen.
Provincie:
Tag(s):