donderdag, 31. juli 2008 - 17:07

Woning na drugsvondst gesloten

Amsterdam

Op last van burgemeester Cohen is vandaag voor het eerst een woning gesloten. De woning bevindt zich aan de Diemerparklaan 13 op IJburg. In de woning is onlangs ruim 440 kg hennep met een straatwaarde van rond de 1,5 miljoen euro aangetroffen. Dit heeft de gemeente Amsterdam donderdagmiddag laten weten.

Door de aanwezigheid van de verdovende middelen is de openbare orde in het geding. De leefomgeving in de buurt is onnodig in gevaar gebracht. In de directe nabijheid van het perceel is een basisschool gevestigd. De drugs zijn na de inval direct uit de woning weggenomen.

Het is echter niet uit te sluiten dat de woning deel uit maakt van een crimineel circuit en daarom wordt de woning voor 3 maanden gesloten. De huurder van het pand was eruit op het moment van de sluiting.

Artikel 13b Opiumwet
Artikel 13b Opiumwet geeft de mogelijkheid om bestuursdwang toe te passen bij publiek toegankelijke inrichtingen waar een hoeveelheid (soft)drugs wordt aangetroffen die bestemd is voor de handel.

Een recente wetswijziging geeft de mogelijkheid in dergelijke gevallen ook bestuursdwang toe te passen bij woningen. Op dit moment wordt het sluitingenbeleid in Amsterdam aangepast naar aanleiding van deze wetswijziging.

De hoeveelheid softdrugs die in de woning aan de Diemerparklaan 13 is aangetroffen is zodanig groot dat de burgemeester direct tot sluiting heeft besloten.

Duidelijk moet worden dat de woning geen deel meer uitmaakt van dit (mogelijke) criminele circuit. De verwachting is dat de woning na 3 maanden weer wordt opengesteld.
Provincie:
Tag(s):