zondag, 22. juni 2008 - 21:04

Woning uitgebrand door blikseminslag

Hoensbroek

In Hoensbroek is zondagavond een man licht gewond geraakt bij een woningbrand.De brand is ontstaan door blikseminslag, meldt een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid.

De uitslaande brand in de woning aan de Harmoniestraat werd rond 20.00 uur gemeld bij de brandweer. De bewoners, een oudere man en vrouw, konden tijdig de woning verlaten, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de woning uitbrandde. Ook een naastgelegen woning liep rook- en waterschade op, aldus de zegsman van de politie.

De meldkamer van de brandweer in Zuid-Limburg wordt sinds het begin van de avond overspoeld met meldingen van wateroverlast. Door het noodweer is er veel wateroverlast, waardoor alle Zuid-Limburgse brandweerkorpsen paraat staan. Zo werd de brand in Hoensbroek geblust door de brandweer uit Sittard, meldt de politiewoordvoerder.

Ook over Noord- en Midden-Limburg trokken aan het eind van de middag forse hagelbuien, die gepaard gingen met grote hagelstenen. Dit heeft echter niet tot noemenswaardige overlast geleid, zo meldt een woordvoerster van de brandweer.

Eerder op de middag werd de regio Arnhem al getroffen door hevig noodweer. Ook daar gingen de hagelbuien gepaard het hagelstenen zo groot als pingpongballen.
Provincie:
Tag(s):