woensdag, 27. augustus 2008 - 13:22

Woning verdachten voorbereiden kaping vliegtuig doorzocht

Dordrecht

Politie en marechaussee hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 27 augustus in Dordrecht in de woning, van de dinsdag in het Transavia toestel aangehouden verdachten op Rotterdam Airport, een huiszoeking uitgevoerd. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten.

Bij het doorzoeken van de woning zijn 'een aantal zaken in beslag genomen die nader onderzocht zullen worden', meldt het OM. Om wat voor zaken het gaat doet het OM geen uitspraak.

Mogelijke kaping vliegtuig
De woning is het woonhuis van de twee mensen die dinsdagavond werden aangehouden in het vliegtuig dat aan de grond gehouden werd op Rotterdam Airport. Over dat vliegtuig was dinsdagmiddag vlak voor vertrek een melding bij 112 binnengekomen dat het vliegtuig mogelijk gekaapt zou worden.

Twee verdachten aangehouden
De melding werd zeer serieus genomen. Na onderzoek werd besloten dat de passagiers het vliegtuig moesten verlaten en dat mogelijke verdachten zouden worden aangehouden. Dat is uiteindelijk gebeurd door een speciaal team.

De man (31) en vrouw (28) die samenwonen zijn de afgelopen nacht gehoord. Nadat het vliegtuig leeg was is het nog nader onderzocht. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Een woordvoerster van het OM heeft bevestigd dat beiden meewerken aan de verhoren.

OM en marechaussee onderzoeken of en hoe het proces tussen melding en ingrijpen in de toekomst versneld kan worden.
Provincie:
Tag(s):