maandag, 21. april 2008 - 20:53

Woninginbrekers schuilen in sloot

Dreumel

Zondagmiddag meldde een inwoner uit Dreumel een woninginbraak. De inbrekers waren door de bewoners betrapt en kort voor de melding een boomgaard in gevlucht.De 60-jarige bewoonster vertelde de politie dat haar man en neef achter de inbrekers waren aangerend maar ze uit het oog waren verloren. Wel hadden ze in de boomgaard gestolen goederen en deels natte kleding van de mannen gevonden.

De bewoners vertelden dat ze bij binnenkomst bemerkten dat de deur niet afgesloten was. Kort daarna zagen zij een man de woning uitrennen. Buiten zagen zij dat er een tweede man was en dat zij samen de boomgaard in renden.

Aangekomen agenten doorzochten de omgeving van de woning en werden kort daarop door de bewoners gewezen op een schuurtje in de boomgaard. Daar had de neef van de bewoners, een 28-jarige man uit Dreumel één van de inbrekers aangetroffen. De inbreker, een 15-jarige jongen uit Veldhoven, was nat van het slootwater. Agenten vermoedden dat de tweede inbreker nabij was en troffen een 34-jarige man uit Veldhoven verstopt in een kast aan. Deze 34-jarige man was ook nat van het slootwater.

Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau Tiel.
Provincie:
Tag(s):