zondag, 2. maart 2008 - 16:16

Woon plus Borsele

Heinkenszand

Jaarlijks worden ruim 230.000 mensen van 55 jaar en ouder behandeld na een ongeval in huis. Eenvoudige aanpassingen maken het huis veilig en comfortabel, zodat er nog jaren met plezier kan worden gewoond.De gemeente Borsele helpt inwoners bij het realiseren van dergelijke aanpassingen.

Daarom is de regeling “Stimuleren Opplussen Woningen� in het leven geroepen. Wanneer men zich voor deze regeling aanmeldt, komt er een adviseur op bezoek die gratis een advies uitbrengt over welke mogelijkheden er zijn om over te gaan tot het aanbrengen van een voorziening/aanpassing in een woning.

De adviseur beschikt over een bouwkundige achtergrond. Men beslist zelf door wie de aanpassingen worden uitgevoerd. Voor deze aanpassingen kan men (maximaal) € 2.000,00 subsidie krijgen van de gemeente.

Het project is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder en voor mensen met een beperking. De aanpassingen kunnen zowel bij eigen woningen als huurwoningen worden gerealiseerd.

In april 2007 is het project van start gegaan en inmiddels zijn er 100 aanvragen gedaan bij de gemeente Borsele. De adviezen zijn geheel of gedeeltelijk overgenomen. Wanneer de aanpassingen gereed zijn wordt dit bij de gemeente gemeld. De adviseur komt dan nogmaals op bezoek en controleert de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Het gereedmeldingsformulier wordt gezamenlijk ingevuld en vervolgens keert de gemeente de subsidie uit.

Op dinsdag 4 maart aanstaande zal stil worden gestaan bij de 100 ste woon+++ aanvraag. Wethouder Vermue zal op deze datum om 13.00 uur bij de heer en mevrouw Kouwer, Zangvogelstraat 32 in Heinkenszand, met een symbolische handeling stil staan bij dit historische feit. Ook zullen de vrijwilligers van dit project extra in het zonnetje gezet worden.
Provincie:
Tag(s):