maandag, 7. juli 2008 - 20:12

Woordvoerder krakers aangehouden

Wormerveer

De politie heeft zondagmiddag in de Warmoesstraat een vrouw aangehouden die zich voorstelde als woordvoerster van een groep krakers en zich vervolgens weigerde te legitimeren. Zij had papieren bij zich waaruit moest blijken dat twee perceelnummers al enkele jaren leeg stonden. De politie heeft een en ander gecontroleerd en enkele krakers hebben vervolgens de panden betrokken.

Volgens de procedure rond het kraken van het Openbaar Ministerie dient een woordvoerder bij een kraakactie zich te legitimeren. De vrouw weigerde hieraan te voldoen. In overleg met de officier van justitie werd de vrouw ter vaststelling van haar identiteit ingesloten. Sympathisanten verzamelden zich bij de politiepost in Wormerveer waar lawaai gemaakt werd door op de rolluiken te slaan.

Later werd bij het hoofdbureau in Zaandijk gedurende een kwartier een lawaaidemonstratie gehouden. De onbekende vrouw was eerder betrokken bij demonstaties bij een dierenwinkel in Zaandam. Zij maakte gebruik van haar recht om te zwijgen en werd in de loop van de maandagochtend, binnen de wettelijke termijn, in vrijheid gesteld zonder dat haar identiteit bekend werd.
Provincie:
Tag(s):