woensdag, 1. oktober 2008 - 16:37

Wordt het wereldrecord kloksimultaandammen gebroken?

Tilburg

Op de plek waar in oktober 2007 het wereldrecord blindsimultaandammen werd gevestigd door Ton Sijbrands, is de Universiteit van Tilburg op 10 oktober opnieuw het strijdtoneel voor een wereldrecordpoging op damgebied. Dammer Anton van Berkel gaat proberen om het wereldrecord kloksimultaan te verbeteren. Hij speelt 32 wedstrijden tegelijkertijd, tegen ervaren wedstrijddammers èn tegen de klok.

Bij een kloksimultaan wordt door alle spelers met het standaard speeltempo gespeeld, waarbij de simultaangever een welhaast atletische prestatie moet leveren. Hij dient in dit geval 32 borden (en klokken!) tegelijk in de gaten te houden. Anton van Berkel is al Nederlands kampioen sneldammen en wereldrecordhouder gewoon simultaandammen (249 tegenstanders).

Nu doet hij een poging het huidige wereldrecord kloksimultaandammen - staat op 30 tegenspelers - te breken. Hij neemt het op tegen 32 ervaren dammers, tegen wie hij een score van minimaal 70 procent moet behalen. De recordpoging wordt op vrijdagmiddag 10 oktober vanaf 12.00 uur gehouden in de Sportcentrum van de universiteit. Rond vijf uur zal duidelijk zijn of er een nieuw wereldrecord in de lucht hangt.
Provincie:
Tag(s):