donderdag, 21. februari 2008 - 13:49

World Trophy Latin American in het Kurhaus

Scheveningen

Zaterdag 1 maart 2008 vindt de inmiddels wereldbekende World Trophy Latin American plaats. Het is een Internationaal danssport evenement waarvoor de Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB, 10 paren uit 9 landen heeft uitgenodigd. Allemaal paren die bij de top 12 van de wereld behoren. De wedstrijden vinden plaats onder auspiciën van de International Dance Sport Federation, lid van het IOC.

Dansen staat op dit moment enorm in de belangstelling. De dansscholen krijgen wekelijks duizenden bezoekers over de vloer. Ook dit jaar worden weer tal van regionale en landelijke wedstrijden georganiseerd. Ten opzichte van de ons omringende landen telt Nederland het hoogste percentage dansers, gemeten naar de bevolking en dansschooldichtheid.
Internationaal draait Nederland prima mee en is de sport officieel erkend en aangesloten bij het NOC-NSF.

Aan de editie 2008 nemen de volgende landen deel;
Armenië ,Duitsland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Rusland, Slovenië, Tsjechië en Nederland.

"Met Nederland wordt zeker internationaal rekening gehouden, we behoren tot een van de grootste danslanden ter wereld. De enorme belangstelling voor het dansen is verheugend. Vooral de leeftijdsgroep 25-45 jaar en de 55+ groep is een grote doelgroep en heeft de dansscholen weer ontdekt, of beter gezegd her ontdekt" dit zegt een enthousiaste David Simon, alg.secretaris van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren NVD.
Categorie:
Tag(s):