vrijdag, 4. april 2008 - 10:11

Wubbo Ockels geeft lezing op friese scholen

“De Friese zonnebootrace is er een mooi voorbeeld van hoe je in competitieverband samen werkt aan een slimme en innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst�. Dit zei Wubbo Ockels tijdens zijn bezoek op vrijdag 4 april aan vijf Friese MBO/HBO scholen. Op de scholen gaf hij een lezing met als thema “Wat de jeugd toekomt, is een duurzame toekomst.�

Na de lezing discussieerde Wubbo Ockels met de studenten over duurzaamheid. Op de scholen inspecteerde hij ook de zonneboten die van 22 t/m 28 juni meedoen aan de Zonnebootrace (Frisian Solar Challenge).

De provincie Friesland heeft tal van projecten om duurzame energie te bevorderen en wil daar de komende jaren meer in investeren. “Naast onze investeringen is het ook belangrijk dat de nieuwe generatie zich bewust is van hun rol en mogelijkheden om goed om te gaan met de energiebronnen. Het bezoek van Wubbo Ockels aan de scholen draagt daar zeker aan bij�; volgens gedeputeerde Anita Andriesen. In de lezing ging Ockels in op de noodzaak van het vinden van alternatieve technologieën voor onze energievoorziening.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de zonnebootrace, genaamd Frisian Solar Challenge, gehouden. De Frisian Solar Challenge is een zesdaagse wedstrijd voor zonneboten en wordt dit jaar gehouden op 22 t/m 28 juni. Er varen ruim 50 teams uit binnen- en buitenland mee. De deelnemers varen het traject van de Elfstedenroute. De deelnemende teams zijn al maanden bezig met het bouwen van de boot. Voordat de boten toegelaten worden tot de wedstrijd moeten zij een uitgebreide technische keuring doorstaan.
Provincie:
Tag(s):