dinsdag, 15. april 2008 - 17:06

Xander ziet het niet meer zitten in'71° Noord'

Hilversum

Na het vertrek van de Vlaamse Herr Seele telt de spannende RTL 5-realityserie '71° Noord' nog zes deelnemers: een hechte groep bestaande uit drie Nederlanders (Xander de Buisonjé, Dennis van der Geest en Kim Feenstra) en drie Vlamingen (Stefan Everts, Stijn Peeters en Maya Detiège). De strijd om de overwinning gaat onverminderd voort tussen deze fysiek sterke overblijvers. Juist die fysieke capaciteiten worden in de aflevering van donderdag 17 april aan een meedogenloze test onderworpen. Zo erg, dat zelfs de altijd vrolijke en fanatieke Xander de Buisonjé overweegt zijn deelname voortijdig te beëindigen.

De deelnemers starten met een zeer uitdagende opdracht in het Juvas-gebergte. Ze moeten de Galdhøpiggen beklimmen, met z'n 2469 meter de hoogste berg van Noord-Europa. Vooral Maya en Kim zien hier enorm tegenop, maar ook sterke en stoere Dennis vindt dit "een stap te ver".

De twee teams van elk drie kandidaten beginnen niettemin toch 's nachts aan de tocht, maar al snel komen ze in een heftige sneeuwstorm terecht. Ze moeten hun kamp opslaan en ontdekken dat een tent opzetten met felle windstoten verre van eenvoudig is.

Het wordt een helse tocht, een strijd niet alleen tegen de storm, maar ook tegen zichzelf. Bovendien krijgt Xander steeds meer last van een pijnlijke rug en spreekt voor het eerst hardop uit dat hij denkt aan opgeven.
Categorie:
Tag(s):