donderdag, 27. maart 2008 - 12:13

Yab Yum definitief dicht

Amsterdam

Yab Yum gaat definitief dicht. Dat maakt de gemeente Amsterdam donderdag 27 maart bekend. De bezwaarschriftencommissie heeft het bezwaar dat Yab Yum heeft ingediend tegen de sluiting ongegrond verklaard.

Het besluit van de gemeente Amsterdam om Yab Yum geen vergunningen meer te verlenen houdt hiermee stand.

Met deze uitspraak bevestigt de commissie dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen zullen worden gebruikt om strafbare feiten te plegen. De burgemeester en het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum hebben het standpunt van de bezwaarschriftencommissie overgenomen en hebben het bezwaar ongegrond verklaard. De deuren van de Amsterdamse seksclub blijven dus gesloten.

Amsterdam is al geruime tijd bezig om met inzet van de Wet Bibob de (georganiseerde) criminaliteit aan te pakken. De gemeente vraagt extra gegevens aan ondernemers in bepaalde branches om te beoordelen of er sprake is van verwevenheid met criminaliteit.

Het gaat dan voornamelijk om gegevens over de zeggenschapstructuur, transparantie van de bedrijfsvoering en de wijze van financiering. Als er na het onderzoek van de gemeente nog vragen blijven over de integriteit van de ondernemer en zijn zakelijke relaties, dan kan de gemeente advies vragen aan het landelijk Bureau Bibob. Dit bureau baseert zich op
informatie van onder meer Belastingdienst, politie en justitie.
Provincie:
Tag(s):