donderdag, 7. augustus 2008 - 19:50

Yerseke in de ban van de mossel

Yerseke

Al meer dan vijftig jaar staat er één dag per jaar speciaal in het teken van de mossel in Yerseke, namelijk de mosseldag.Dit jaar op zaterdag 16 augustus 2008. Yerseke bruist die dag van de activiteiten, die direct of indirect in het teken staan van de mossel.

Dit jaar heeft de organisatie van de mosseldag ter discussie gestaan, gezien de zorgelijke situatie in de mosselsector vonden veel mensen het geen reden om een feestje te bouwen. Het Comité Zeeland Presenteert, dat ieder jaar de mosseldag organiseert, is van mening dat ze het niet moeten opgeven.

Ook dit jaar wordt er weer een feest georganiseerd.Zo kunnen de bezoekers weer een gezellige dag doorbrengen in Yerseke, hèt mosselcen-trum van Europa, aan de oevers van de Oosterschelde. Bezoekers kunnen mosselen eten voor € 2,-- per portie, meevaren op een versierde mosselkotter op de Oosterschelde, de braderie afstruinen en genieten van de kermis en de taptoe.

Het Comité heeft dit jaar de beroemde Belgische tv-kok, Felix Alen, bereid gevonden om zijn kunsten aan groot publiek te vertonen en de gasten op enkele fijne recepten te trakteren.

Er kunnen mosselen worden gegeten op de Julianahaven, waar op vrijdagavond Watch Out plaatsvindt en op zaterdagavond Mosselrock. De braderie langs de havens en de oesterput-ten bestaat uit een vrijmarkt door kinderen, de kermis, een kunstmarkt met straatartiesten en een winkelmarkt door de winkeliers uit Yerseke in het centrum.

Het Zoutwatertheater zorgt weer voor een optreden en deze keer speciaal afgestemd op de huidige situatie in de mosselsector. Voor een kopje koffie of een fris biertje kan men terecht op één van de terrassen waar vaak ook live muziek is. Als afsluiting van de dag, is er spec-taculair vuurwerk op de Koningin Julianahaven!
Provincie:
Tag(s):