zondag, 10. augustus 2008 - 18:50

Yngling zeilsters op derde plaats

Op dag twee van het Olympische zeiltoernooi doen de Yngling zeilsters nog steeds goede zaken. Met een tweede plaats in race drie een en 13de plaats in race 4 staat dit Nederlandse zeiltrio op een 3de plaats in het tussenklassement.

Het was zeer goed zeilweer in Qingdao maar de wind nam gedurende de dag steeds meer af. Tijdens de eerste race varieerde de windkracht tussen de 7 en 9 knopen (windkracht 3) uit het oosten. Later nam de wind af tot minder dan 5 knopen. Deze windrichting is parallel aan de kustlijn. De stroming kwam uit het westen. Met andere woorden de zeilers starten op deze 10de augustus met de stroom mee.

Races drie en vier in de Yngling klasse werden gezeild op baan E. Deze baan is het verst verwijderd van de haven. Gisteren zeilde de 15 deelnemers in de Ynling op baan A. De eerste race zeilden de Oranje zeilers goed. Over de tweede race waren ze niet tevreden. Merel Witteveen, zuchtend:

Wind hier en wind daar, wind weg. Het was lastig de tweede race. We varen nu ook op een andere baan dan gisteren en we komen steeds meer windwakken tegen.

Annemieke Bes voegde daar aan toe: We hadden verwacht dat de wind zou toenemen maar het werd minder en minder en er ontstonden grote windwakken op de baan, veel drukverschillen.

Maurice Paardenkooper: Eerste race hebben ze netjes gevaren, wel iets te terughoudend bij de start. Als we eerste plaatsen willen scoren moeten we scherper starten.

Tweede race was moeilijk voor iedereen. Maar als de sterke teams zoals Engeland, Frankrijk en Nederland collectief achterin varen, dan is er wat aan de hand. Er stonden grote drukverschillen op de baan. We kennen het water hier goed maar het blijft heel gevaarlijk daarbuiten. We wisten van te voren dat
iedereen hier wisselende resultaten zou scoren dus we maken ons geen zorgen.

Annemieke Bes voegde daar aan toe: We staan derde na twee dagen zeilen en onze dag moet nog komen.
Categorie:
Tag(s):