woensdag, 16. juli 2008 - 15:41

YouTube ingezet om overval op te lossen

Leiden

Politie Hollands Midden laat op haar eigen YouTube kanaal beelden zien van een overval op een tankstation aan de Lammenschansweg in Leiden. Deze opsporingsmethode is nog niet eerder door het korps ingezet.
Hoofd Korpsrecherche Arthur van Baaren: 'Politie Hollands Midden doet er alles aan om criminelen op te sporen en daarvoor zetten we vanaf woensdag ook YouTube in.'

Het politiekorps plaatste tot nu toe filmpjes over politiewerk, resultaten en voorlichting op het YouTube kanaal. Het kanaal is inmiddels meer dan 20.000 keer bekeken. Vanaf vandaag zullen onder de titel Gesnapt! opsporingsfilmpjes getoond worden om de pakkans van overvallers en inbrekers te vergroten. Met toestemming van het Openbaar Ministerie en onder verantwoordelijkheid van hoofd korpsrecherche Arthur van Baaren is het eerste opsporingsfilmpje op YouTube gezet. De eerste Gesnapt! toont beelden van een overvaller die het op 12 juni van dit jaar gemunt had op het tankstation aan de Lammenschansweg te Leiden. Kijk voor het opsporingsfilmpje op http://nl.youtube.com/hollandsmidden.
Categorie:
Tag(s):