donderdag, 24. april 2008 - 15:51

Zaak Cassandra van Schaijk in uitzending Peter R. de Vries

Almere

In zijn uitzending van zondag 27 april a.s. (SBS, 21.30 u) zal Peter R. de Vries aandacht besteden aan de Almeerse zaak van Cassandra van Schaijk.
Het levenloze lichaam van Cassandra werd op zaterdag 14 april 2007 in de Noorderplassen in Almere gevonden. Het 17-jarige meisje werd sinds
24 maart 2007 vermist.

Cassandra van Schaijk was op vrijdagavond 23 maart 2007 uitgegaan in Almere-Stadt bij danscafé 'Eindelijk" en is daarna niet meer thuisgekomen.
Wel zou Cassandra nog rond 04.00 uur 's nachts met een vriend gebeld hebben.

Uit een persbericht, dat op 21 augustus 2007 door het OM naar buiten werd gebracht, blijkt dat er bij sectie op het lichaam van Cassandra geen aanwijsbare doodsoorzaak is gevonden. Dat zij zou zijn verdronken is aannemelijk, maar de restultaten van de sectie zijn niet bewijzend voor verdrinking als doodsoorzaak. Voor een mogelijke andere doodsoorzaak zijn geen bewijzen.

De politie houdt rekening met de mogelijkheid, dat Cassandra in de nacht van haar verdwijning is aangesproken door mannen die illigale taxiritten aanbieden, zogenaamde snorders. Mogelijk hebben deze haar een lift aangeboden.

De uitzending van Peter R. de Vries zal zich vooral richten op de periode
dat Cassandra in de nacht van 23 op 24 maart een uitgaansgelegenheid in
Almere verliet en de vondst van haar dode lichaam. Er zullen verschillende
scenario's worden doorgenomen.
Provincie:
Tag(s):