donderdag, 21. februari 2008 - 11:36

Zaak schietpartij leidt tot aanhouding 8e verdachte

Almere

De recherche van District Zuid heeft dinsdagmiddag een 21-jarige Almeerder aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij in de Kapitein de Langestraat op 5 november 2007. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De verdachte, die gesignaleerd stond voor de Flevolandse recherche, werd door Amsterdamse agenten rijdend aangetroffen en aan het Flevolandse team overgedragen. De man is de achtste verdachte in deze zaak en is ingesloten en is in verzekering gesteld. Het onderzoeksteam heeft zicht op nog een verdachte en verwacht deze op korte termijn te kunnen aanhouden

De politie arresteerde kort na de schietpartij in november drie verdachten, waaronder het slachtoffer, in een Flevolands ziekenhuis. Kort daarop werden twee mannen uit Den Haag ingerekend die zichzelf hadden gemeld bij een politiebureau.

Rechercheurs spoorden daarna nog twee andere verdachten op die op 6 en 12 november in Flevoland en Den Haag werden gearresteerd. Van de acht arrestanten zitten er nog drie vast. Alle andere verdachten zijn inmiddels al voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De verdachten, variërend in de leeftijd van 21 tot 30 jaar, zijn al eerder met politie en justitie in aanraking geweest. De recherche gaat uit van een uit de hand gelopen ruzie in het criminele milieu.
Provincie:
Tag(s):