maandag, 10. maart 2008 - 11:28

Zaak Tevfik Igli in Opsporing Verzocht

Leeuwarden

Op 11 maart wordt in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de moord op de 41-jarige Tevfik Igli uit Leeuwarden op 11 februari 2008, waarvoor een 42-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden. OM en politie hebben nog een aantal vragen die zij in het belang van het onderzoek beantwoord wil zien. Het gaat daarbij met name om een oproep aan getuigen om zich te melden, en aan personen die informatie over de persoon van het slachtoffer en zijn achtergrond kunnen verstrekken. Dit om duidelijkheid te krijgen over het motief.

In de uitzending worden twee signalementen gegeven van personen die mogelijk betrokken zijn bij het misdrijf. Eén persoon zou van de plaats van het misdrijf weggerend zijn richting de Nieuwestad, de andere zou in tegenovergestelde richting, namelijk die van de Oude Oosterstraat zijn gerend of gelopen.

Behalve de beelden die zijn opgenomen op woensdag 5 maart, zullen ook beelden uit Plysjepost, waaronder camerabeelden van stadstoezicht Leeuwarden worden vertoond. Op die laatste beelden, opgenomen in de Grote Hoogstraat tussen 04.40 en 05.00 uur op 11 februari 2008, is een man te zien met wie de politie in contact wil komen. Ook van hem wordt een signalement gegeven.

Verder blijkt uit reeds afgelegde getuigenverklaringen dat er op of omstreeks het tijdstip van het misdrijf, in de buurt van de Groentemarkt enkele personen moeten hebben gereden of gelopen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Deze personen worden opgeroepen dat alsnog te doen. Nadere omschrijvingen van deze personen zijn in het programma te zien. Ook personen die op de bewuste ochtend in een aantal in het programma genoemde uitgaansgelegenheden zijn geweest en bijzonderheden hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.

Het team wil daarnaast iedereen die informatie kan geven over de persoonlijke en zakelijke contacten van het slachtoffer oproepen zich te melden.

Via onderstaande telefoonnummers kunnen mensen zich melden:
0800-6070 (tijdens en na de uitzending van Opsporing Verzocht),
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 en de Criminele Inlichtingen Eenheid: 0592-452555.
Provincie:
Tag(s):