vrijdag, 30. mei 2008 - 11:11

Zaken verdachten Oostvoorne geseponeerd

Rotterdam

De officier van justitie heeft besloten de zaken tegen vijf mannen die werden verdacht van enigerlei betrokkenheid bij de moord op Caroline van Toledo te seponeren. Voor de moord zit een 31-jarige man uit Oostvoorne in voorlopige hechtenis.

Deze man moet op 3 juni weer voor de rechtbank verschijnen maar de zaak zal dan nog niet inhoudelijk behandeld worden. Op grond van de stand van het onderzoek heeft de officier besloten voor wat betreft de andere vijf mannen, die overigens niet meer in voorlopige hechtenis zaten, niet tot verdere vervolging over te gaan.

Het slachtoffer werd in september 2005 levenloos aangetroffen in de kofferbak van haar uitgebrande auto in het recreatiegebied Kruininger Gors. Ook in haar woning in Oostvoorne bleek brand te zijn gesticht. De vijf mannen, in leeftijd variërend van 27 tot 31 jaar en afkomstig uit Rockanje en Oostvoorne, werden een jaar later aangehouden. Na korte of langere tijd kwamen zij weer op vrije voeten, maar zij bleven nog wel verdachte in de zaak.

In september 2007 werd de nu nog vastzittende Oostvoornaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de 35-jarige vrouw te hebben omgebracht.
Provincie:
Tag(s):