woensdag, 4. juni 2008 - 20:51

Zakradio's tegen werkleerplicht

Groningen

SP-jongerenorganisatie ROOD overhandigt vanavond een zak autoradio’s aan VVD-gemeenteraadslid Betty de Boer. ROOD protesteert zo tegen de werkleerplicht en de uitingen van De Boer daarover. Het raadslid bagatelliseert volgens de SP-jongeren de gevolgen die de werkleerplicht zal hebben.

Het kabinet wil deze plicht per 1 januari invoeren. Jongeren zonder werk zullen hun uitkering zien teruggaan tot het ‘giftdeel’ van de studiebeurs, fors minder dan de bijstandsnorm. Afgelopen week ontstond commotie in de media door een uitspraak van SP-wethouder Peter Verschuren, die de vrees uitsprak dat het ontnemen van uitkeringen van tienermoeders hen tot de prostitutie zou verleiden.

“We willen duidelijk maken wat voor gevolgen deze maatregel kan hebben. Jongeren die niet kúnnen werken worden veroordeeld tot armoede, schulden maken of criminaliteit,� meent ROOD-woordvoerder Leon Botter. “Mevrouw De Boer zou zich beter dáár druk over kunnen maken, dan over de woorden van een wethouder die de vinger op de zere plek legt.�
Provincie:
Tag(s):