woensdag, 20. augustus 2008 - 20:42

Zedenpolitie waarschuwt voor nep TMF'er

Den Bosch

Dinsdagmiddag 19 augustus is er bij de zedenpolitie van 's-Hertogenbosch een melding gedaan van een man die jonge meisjes opbelt en ze dan sexueel getinte vragen stelt. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

In dit geval werd een basisschool in 's-Hertogenbosch gebeld door een man die collect-call belde. Dat houdt in dat de degene die het gesprek ontvangt toestemt om de kosten van het gesprek te betalen.

Hij heeft een medewerker van de school aan de lijn gekregen en zei dat hij van TMF was (The Music Factory, een muziekzender). Hij wilde graag enkele meisjes van groep acht (10-13 jaar) spreken in verband met een prijsvraag. Hij kwam zo overtuigend over dat hij ook daadwerkelijk een meisje aan de lijn kreeg.

Het gesprek met het meisje, dat bijnatien minuten duurde, ging uiteindelijk over in een meer sexueel getint gesprek. De leerkracht snapte op een gegeven moment wat er aan de hand was en heeft het gesprek onderbroken.

In mei van dit jaar zijn er in Limburg soortgelijke gesprekken gevoerd. De politie is toen een onderzoek gestart maar heeft de man niet kunnen traceren.

In dit geval in 's-Hertogenbosch is er nog geen sprake van een strafbaar feit maar de rechercheurs van de zedenpolitie willen de scholen en andere gelegenheden die met kinderen in deze leeftijdscategorie werken ernstig waarschuwen om alert te zijn op deze telefoontjes.
Provincie:
Tag(s):