zaterdag, 22. november 2008 - 13:21

Zeehavenpolitie Rotterdam houdt 'Blauwe Verrassing'

Rotterdam

Politiemedewerkers van de Zeehavenpolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben op vrijdag 21 november in het kader van een ‘Blauwe Verrassing’ verschillende verdachten aangehouden of ontboden op bureau in verschillende opsporingszaken. Dit heeft de politie zaterdag 22 november laten weten.

In totaal zijn er negen verdachten gehoord, waarvan er drie zijn aangehouden. Daarnaast zijn er zeven getuigen gehoord. In een verduisteringszaak van een tankcard is de hoofdverdachte aangehouden. Met behulp van deze tankkaart liet de hoofdverdachte meerdere personen tanken bij één en hetzelfde tankstation. Op basis van camerabeelden is duidelijk geworden om welke personen het gaat. In totaal zijn zeven verdachten gehoord, waarvan één verdachte is aangehouden.

Een vrouw is aangehouden en gehoord omdat zij ervan verdacht wordt van het boeken van vliegtickets met een geskimde (gekopieerde) creditcard. Vanaf het terrein bij een havenbedrijf is begin juli een kabel met een koperen kern (400 kilo) weggenomen. Eén verdachte is in deze zaak gehoord. Een tweede verdachte is vrijdagochtend in zijn woning aangehouden en ook zijn verklaring is opgenomen.

Er zijn drie getuigen gehoord in een zaak waarbij een man wordt verdacht van poging tot doodslag, nadat hij eind oktober met zijn auto met hoge snelheid heeft ingereden op een beveiligingsmedewerker, toen hem de toegang tot het terrein was ontzegd.

Begin juli is bij een bedrijf aan de Nieuwe Sluisweg in Rotterdam een 40ft container gestolen vanaf een bedrijfsterrein. In deze container zaten verschillende scheepsbenodigdheden en metalen voor verschillende bedrijven met een waarde van ongeveer € 300.000,--. Na onderzoek is een gedeelte van de inhoud in een loods aan de Hoofdweg in Rotterdam aangetroffen. Deze goederen zijn in beslaggenomen. In deze zaak zijn twee getuigen gehoord.

Naar aanleiding van een verkeersonenigheid in september waarbij een man is mishandeld, is een getuige gehoord en heeft de aangever een aanvullende verklaring afgelegd.
Provincie:
Tag(s):