vrijdag, 7. maart 2008 - 22:19

Zeer grote brand in bedrijfs-verzamelgebouw

Enschede

Aan de ingenieur Schiffstraat in Enschede is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. In het pand zijn was niemand aanwezig toen de brand uitbrak. Gezien de omvang van de brand is deze door de hulpdiensten geclassificeerd als Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) 1.

De brand brak rond half tien uit en zorgt voor een grote oploop van publiek. De brandweerkorpsen van Hengelo, Oldenzaal en Haaksbergen assisteren het korps van Enschede bij de bluswerkzaamheden.

Operationeel woordvoerder van de brandweer Twente, Ingrid op den Dries laat weten dat de brand woedt in balen samengeperst zaagsel die in het pand lagen opgeslagen. Het pand is eigendom van de gemeente Enschede en wordt verhuurd, maar staat momenteel vrijwel leeg. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

De brandweer concentreert zich nu vooral op het voorkomen van door- of overslag naar nabijgelegen panden. De brandweer is de hele nacht in touw geweest om het vuur te doven. Er zijn geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen gemeten en er raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):