zondag, 5. oktober 2008 - 21:35

Zeer grote brand in supermarkt Spijkenisse

Spijkernisse

Een zeer grote brand heeft zondagavond een supermarkt aan de Vlinderveen in Spijkenisse volledig in de as gelegd. Omliggende winkels in het winkelcentrum 'Waterland' hebben door de brand flinke schade opgelopen. Ook een recreatiecentrum achter het winkelcentrum heeft door de brand schade opgelopen. De woningen die bovenop de winkel stonden en een tegenoverliggend appartementen complex, zo’n 60 woningen, zijn uit voorzorg ontruimd. Dit maakte een woordvoerder van de brandweer bekend.

De brand brak rond 21.00 uur bij een hoop afval achter de supermarkt die oversloeg naar de winkel. Deze stond in korte tijd in lichterlaaie en werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer rukte met groot materieel uit om overslag naar andere gebouwen te voorkomen en voldoende water op de plek van de brand te krijgen.

De geëvacueerde bewoners werden opgevangen in sporthal de ‘Lente Akkers’ waarzij de nacht kunnen doorbrengen. De brandweer zal nog lange tijd bezig zijn met nablussen van de brand.

De gemeente heeft een informatienummer open gesteld voor wie vragen heeft naar aanleiding van de brand in het winkelcentrum Waterland.
telefoonnummer: 0181 69 69 79

Meer foto’s en een uitgebreider verslag op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):