vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:50

Zeeuws kampioenschap politiehonden

Zeeland

Zaterdag 25 oktober houdt de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) afdeling Zeeland Het Zeeuws kampioenschap voor politiehonden politiehond 1.

De wedstrijd vangt aan om 9.00 uur en het ochtendprogramma bestaat uit 3 springoefeningen, het opzoeken en apporteren van kleine voorwerpjes, het volgen aan de riem, het los volgen met verspringen op commando van links naar rechts, het volgen aan de fiets, het afliggen, het weigeren van voedsel, het op transportstellen van een arrestant, het opzoeken en aanblaffen van een voorwerp in een bos (voorwerprevieren), het opzoeken van een persoon in een bos en aanblaffen (manrevieren), het bewaken van een voorwerp, en het stilzijn.

Tevens zullen er twee zwemoefeningen volbracht moeten worden. Tussen 12.00-en 14.00 uur is het pauze.

Om 14.00 uur vangt het middagprogramma aan waar spectaculaire steloefeningen te zien zijn. Te beginnen met het tot staan brengen van een persoon die zich met een stok verweert, het schotstellen gevolgd door een werptoets, het terugroepen van een ingezette hond, het tot staan brengen van een persoon die met een fiets vlucht en het schijnstellen waarbij de vluchtende persoon opgeeft en stil blijft staan.De hond mag dan niet bijten en moet de persoon bewaken.

De wedstrijd vindt plaats op het terrein van politiehondenvereniging Walcheren-de Piet aan de Pietweg te Wolphaartsdijk (nabij recreatiegebied de Grote Piet). Iedereen kan op deze dag informatie krijgen over het africhten van politiehonden in verenigingsverband. De keuring is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor verdere informatie www.knpv.nl afdeling Zeeland.
Provincie:
Tag(s):