dinsdag, 30. september 2008 - 21:19

Zeeuws-Vlaanderen opnieuw op Emigratiebeurs

Zeeuws-Vlaanderen gaat door met de promotie van de regio. De gemeenteraden hebben ingestemd met de filosofie achter de campagne en budget beschikbaar gesteld.Het bedrijfsleven is enthousiast over de ontwikkelde en voorgenomen promotieactiviteiten.

De Stuurgroep Regiopromotie gaat dan ook verder op de ingeslagen weg en heeft inmiddels besloten dat Zeeuws-Vlaanderen zich opnieuw zal presenteren op de Emigratiebeurs in Nieuwegein.

In mei (Hulst) en juni (Terneuzen en Sluis) hebben de drie gemeenteraden het raadsvoorstel behandeld over de oprichting van een stichting voor regionale promotie- en economische activiteiten. De drie raden hebben ingestemd met de filosofie achter de regiopromotie en het budget beschikbaar gesteld om de voorgestelde promotieactiviteiten uit te voeren. In Hulst en Sluis zijn de raden onder voorwaarden ook akkoord gegaan met de stichtingsvorm.

De Terneuzense raad heeft geopteerd voor een taskforce. Momenteel wordt overeenkomstig gewerkt. Het bedrijfsleven is deze maand tijdens de bijeenkomst van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) geïnformeerd over de stand van zaken en de uitgevoerde en voorgenomen promotionele en economische activiteiten. Hierop is enthousiast gereageerd. Dit betekent dat de Stuurgroep Regiopromotie breed draagvlak heeft bij politiek en bedrijfsleven.

De aftrap voor de Zeeuws-Vlaamse promotiecampagne werd in maart gegeven op de Emigratiebeurs in Nieuwegein. Naar aanleiding van (de publiciteit rond) de campagne hebben zich inmiddels 13 gezinnen (ongeveer 35 personen) in de streek gevestigd. In totaal hebben zich circa 340 geïnteresseerden gemeld. Nog steeds komen er wekelijks enkele nieuwe aanmeldingen binnen.

36% van de Nederlanders droomt van een nieuw leven op een andere plek. Zij verlangen naar meer rust, ruimte, veiligheid, een betaalbare woning en goede zorg en onderwijs. Velen zoeken dit in het buitenland, maar ook Zeeuws-Vlaanderen heeft deze kwaliteiten in huis.

De Emigratiebeurs is een goede plek om mensen die openstaan voor een nieuwe toekomst bekend te maken met de mogelijkheden van de streek. Dit is, samen met het succes van de eerste keer, reden om opnieuw deel te nemen aan de beurs. De Emigratiebeurs wordt gehouden op 7 en 8 maart 2009 in Homeboxx Exhibition Center in Nieuwegein.
Provincie:
Tag(s):