zondag, 10. augustus 2008 - 18:49

Zeiler Postma herstelt zich niet

Pieter-Jan Postma heeft zich niet kunnen herstellen van zijn
teleurstellende resultaten op de openingsdag van de Olypische Spelen. De zeiler uit Friesland scoorde een 16de plaats in race 3 en 22ste in race 4. Postma staat na twee dagen zeilen op een teleurstellende 20ste plaats in de ranglijst.

Het was zeer goed zeilweer in Qingdao maar de wind nam gedurende de dag steeds meer af. Tijdens de eerste race varieerde de windkracht tussen de 7 en 9 knopen (windkracht 3) uit het oosten. Later nam de wind af tot minder dan 5 knopen. Deze windrichting is parallel loopt aan de kustlijn. De stroming kwam uit het westen. Met andere woorden de zeilers starten op deze 10de augustus met de stroom mee.

In de Finn klasse wist Pieter-Jan Postma zijn resultaat van de eerste dag niet verbeteren. Postma zei direct na afloop:

'Dit is niet goed. Waar dat aan ligt? Dat is een goede vraag. Ik weet het even niet en ga daar niet over speculeren. Ik vaar al vijftien jaar op hoog niveau en ik heb een behoorlijke ervaring opgebouwd. Ik doe ook niets anders, omdat het nu de Olympische Spelen zijn maar ik weet niet precies waar het aan ligt. Ik heb wel eens vaker de eerste dag prut gevaren en daar ben ik ook destijds ook goed uitgekomen zoals bijvoorbeeld in Cascais (WK in 2007). Maar dat is me nu niet gelukt. We gaan een goede analyse hier op los laten en ik ga proberen morgen met een antwoord te komen'.
Categorie:
Tag(s):