zondag, 21. september 2008 - 17:50

Zeiljacht zinkt in de haven

Scheveningen

Zaterdagmiddag is in de haven van Scheveningen een zeiljacht gezonken. Het jacht, de Duchess, was 's nachts de haven binnen gevaren en had daarbij waarschijnlijk met de bodem een van de rotsblokken van de haveningang geraakt en lek geslagen.

Het jacht werd na aankomst aangemeerd in de jachthaven en de opvarenden gingen nietsvermoedend naar huis. Gedurende de tijd die daarop volgde liep er steeds meer water in het schip, waardoor het uiteindelijk zonk. Met een grote kraan werd het zeiljacht van de bodem gehaald, echter werd het boven water te zwaar. De reddingboot van de KNRM werd erbij gehaald om het jacht geleidelijk aan leeg te pompen, waardoor het steeds iets hoger kon worden getild.

Eenmaal boven water bleek er een behoorlijk gat in de romp van het jacht te zitten ter hoogte van de boeg en ook het roer en de schroef zijn bij de aanvaring net gespaard gebleven. Binnen in het schip ontstond veel schade doordat het volledige schip vol met het zoute zeewater was gelopen.

Nadat het gat provisorisch was gedicht werd het zeiljacht door de KNRM naar een scheepskraan gesleept om het op het droge te zetten.

Bron : KNRM
Provincie:
Tag(s):