donderdag, 14. augustus 2008 - 9:14

Zeilsters Koning en Berkhout aan de leiding

In uiterst moeilijke omstandigheden wisten Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in te lopen op hun Australische concurrenten. In beide races in de dames 470 klasse op 13 augustus werd het Nederlandse zeilduo tweede.

Met dertien punten hebben de Nederlandse dames nu exact hetzelfde aantal punten als Rechichi en Parkinson, maar Berkhout en de Koning gaan aan de leiding omdat een vijfde en een derde plaats beter is dan de twee vierde plaatsen van de Australiërs.

Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen kwamen op deze 13de augustus maar een keer in actie in de Yngling klasse op baan D. Er stond heel weinig wind en de organisatie moest wachten tot de stroming minder werd en de wind iets toenam. Met een vierde plaats houden ze knap vast aan hun tweede plaats in het tussenklassement.

De dames die altijd gezamenlijk de pers te woord staan hebben er zin in en klinken overtuigd. We gaan voor het goud. Zo varen we elke race. We staan er goed voor en blijven rustig ons ding doen, besloot Mulder
Categorie:
Tag(s):