maandag, 20. oktober 2008 - 20:35

Zenden: 'We moeten twee keer winnen

Amsterdam

(Door Elf Voetbal) Olympique Marseille hoopt stiekem nog op een vervolg in de Champions League. Dat betekent wel dat de Franse ploeg van trainer Eric Gerets woensdag moet winnen van PSV in het Philips Stadion. Boudewijn Zenden ziet dat niet als een onmogelijke missie. "Ik dicht ons zeker kansen toe."

PSV en Olympique Marseille zitten beide in hetzelfde schuitje. Twee gespeeld en nul punten in een poule met Atlético Madrid en Liverpool is geen gunstige uitgangspositie. Maar toch wil Zenden de volgende ronde van het kampioenenbal niet uit zijn hoofd zetten. Dit in tegenstelling tot PSV, dat zich al neer lijkt te hebben gelegd bij UEFA Cup-deelname als hoogst haalbare.

"Wij zien dat toch anders", aldus Zenden exclusief tegenover ELF Voetbal. "Ik hoop stiekem op een vervolg in de Champions League. Dat betekent wel dat we twee keer moeten winnen van PSV. En dat Atlético of Liverpool een steek moet laten vallen. We hebben het niet meer in eigen hand, maar ik dicht ons zeker kansen toe. Tegen Liverpool en Atlético werden we zeker niet weggespeeld."

PSV werd wel door deze twee topploegen van de mat getikt. Daarin schuilt juist gevaar, aldus Zenden. "Ook PSV weet dat de twee volgende duels ontzettend belangrijk zijn om Europees te overwinteren. Ze zullen tot op het bot gemotiveerd zijn. Ja, PSV draait niet lekker, maar tegen ons zullen ze dan juist voor de ommekeer willen zorgen."

Het is overigens maar de vraag of Zenden woensdag tegen zijn oude werkgever zal spelen. "Als we met een ruit op het middenveld starten, zal ik niet in het veld verschijnen. Spelen we met een vlak middenveld of met drie aanvallers, dan maak ik een betere kans."
Categorie:
Tag(s):