donderdag, 1. mei 2008 - 22:17

Zenit bereikt finale UEFA Cup na klinkende winst op Bayern

(Elfvoetbal) Zenit Sint Petersburg heeft de finale van de UEFA Cup bereikt. De ploeg van Dick Advocaat won met 4-0 van Bayern München. Het eerste duel, in Duitsland, eindigde in 1-1.

De Russen gingen fel van start en domineerden in de eerste helft. Het flets ogende Bayern moest dan ook al snel een treffer incasseren. Een vrije trap van Pavel Pogrebnyak ging door de muur en liet Oliver Kahn kansloos.

Vlak voor rust vergrootte Zenit de voorsprong met een schitterende individuele actie van Konstantin Zyryanov. Met een schijnbeweging fopte hij de hele Duitse defensie en kon doorlopen richting Kahn; 2-0.

Een Duitse stormloop na rust bleef uit en na een snoeiharde kopgoal van opnieuw Fayzulin kon Advocaat rustig achterover leunen. De tweede treffer van Pogrebnyak zorgde voor de 4-0 eindstand. De Russische topscorer zal er in de finale overigens niet bij zijn. Hij pakte geel en is geschorst.