zondag, 27. april 2008 - 20:21

Zes aanhoudingen tijdens uitgaan

Nijmegen

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie bij diverse uitgaansgelegenheden in Nijmegen in totaal zes personen aan. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Wijchenseweg
Tijdens de gebruikelijke ingangscontrole werd bij een 20-jarige man uit Utrecht door beveiligers verboden bezit van pepperspray en een potje pillen ontdekt. Ze hielden de man uit Utrecht aan en droegen hem over aan de politie. Deze constateerden dat de pillen mogelijk verboden dopingsmiddelen waren. De pillen worden nog getest.

Wintersoord
Rond half twee meldden beveiligers een vechtpartij aan het Wintersoord. Een 17-jarige jongen uit Nijmegen was hierna eruit gezet. Vervolgens vernielde hij een geparkeerde auto. Hij sloeg een deuk in de auto. Voor deze vernieling werd de jongen aangehouden.

Molenstraat
Het mobiel steunpunt van de politie in de Molenstraat werd rond half twee ingeschakeld door een beveiliger omdat een viertal mannen hem lastig viel nadat zij eruit waren gezet. De mannen waren het niet eens met het beleid van de beveiliger.

De agenten probeerden de vier mannen uitleg te geven maar daar namen zij, zichtbaar onder invloed van alcohol, geen genoegen mee. De mannen bleven provoceren en uiteindelijk hield de politie twee van de vier mannen aan. Het ging hierbij om een 30-jarige man uit Amsterdam en een 31-jarige man uit Nijmegen.

Grotestraat
Surveillerende agenten zagen een vechtpartij ontstaan tussen twee mannen op straat, in de Grotestraat. Hierbij sloeg één van de twee, de ander probeerde zich te weren. De agenten hielden degene die sloeg, een 23-jarige man uit Nijmegen, aan. De man krijgt naast zijn aanhouding voor mishandeling een waarschuwing voor een verblijfsontzegging.

Tweede Walstraat
Later die nacht, na vier uur, waren agenten namen van getuigen van een vechtpartij aan het noteren toen zij lastiggevallen werden door een 27-jarige man uit Eindhoven. De man uit Eindhoven bleef treiteren en schold vervolgens de agenten uit.

Hierop sprak een agent hem aan waarna de man de agent probeerde te slaan. De agent kon de slagen weren waarop de 27-jarige man wegrende. Op de Tweede Walstraat werd de man alsnog door agenten per mountainbike aangehouden.
Provincie:
Tag(s):