vrijdag, 13. juni 2008 - 12:34

Zes auto's in brand gestoken in Nederweert

Nederweert

De politie onderzoekt een zestal autobranden en een aantal autovernielingen die plaatsvonden in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie gaat uit van brandstichting. Hierbij brandden de auto's uit en een caravan die nabij een huis stond, ook was er sprake van een poging tot brandstichting en werden een aantal auto's vernield.

Omstreeks 02.30 uur 's nachts kwam de eerste melding binnen van een autobrand op de Loverstraat, waarna ook de andere meldingen volgden. Voor zover nu bekend is gaat het om zes brandstichtingen, danwel poging tot brandstichting en vernielingen op diverse locaties; de Loverstraat, Esdoornstraat, Ribesstraat, Eikenstraat, Acaciastraat en tenslotte de laatste melding om iets over zeven 's ochtends in de Kerkstraat. Bij deze incidenten raakte niemand gewond, wel is er sprake van behoorlijke schade. De brandweer rukte met een aantal tankautospuiten uit.

De politie heeft gedurende de nacht twaalf mensen in dienst geroepen om te surveilleren en de plaatsen waar de incidenten plaatsvonden af te zetten en gedurende de nacht te bewaken. Het Forensisch Onderzoeksteam zal vrijdag op alle locaties sporenonderzoek verrichten.
Provincie:
Tag(s):