maandag, 29. december 2008 - 16:53

Zes gewonden bij zolderbrand

Pijnacker

Maandagmiddag rond een uur is door onbekende oorzaak brand uitgebroken op een zolderetage van een woning aan de Katwijkerlaan in Pijnacker.

In totaal zijn zes bewoners door ambulancepersoneel nagekeken op rookklachten. Vier personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waarvan een met brandwonden aan het gezicht.

Burgemeester Buddenberg kwam zich ter plaatse op de hoogte stellen.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van het type twee onder een kap woning, bestaande uit een begane grond en zolder. De woning werd bewoond door een Pools gezin, bestaande uit een echtpaar en drie kinderen. Bij het ontstaan van de brand was nog een bezoeker aanwezig. Een van de bewoners is nog teruggegaan terwijl de woning al in brand stond. Hij liep hierbij brandwonden op aan zijn gezicht.

Op de zolderetage lagen ook drie pakken vuurwerk die kort daarvoor waren gekocht. Door het vuurwerk nat te houden kon een ontploffing van het vuurwerk worden voorkomen.

Door snel ingrijpen en door een scheiding te maken tussen de twee woningen liep de naastgelegen woning geen schade op. De bewoner daarvan kon na de blussing weer in zijn woning terugkeren.
De zolderetage brandde volledig uit de rest van de woning liep rook- en waterschade op. De woning is daardoor onbruikbaar geworden. Een deel van de kopgevel zal in verband met instortingsgevaar gesloopt worden.
Provincie:
Tag(s):