vrijdag, 11. april 2008 - 12:48

Zes mensen aangehouden in moordzaak Schiedamseweg

Schiedam

Het rechercheteam van de politie Rotterdam, dat het misdrijf onderzoekt waarbij een 56-jarige man uit Rijswijk om het leven kwam, heeft met de aanhouding van zes verdachten een belangrijke slag geslagen. Met dit zestal zijn naar alle waarschijnlijkheid alle betrokkenen bij dit misdrijf gearresteerd.

Het gaat om twee 22-jarige vrouwen uit Rotterdam, een 22-jarige Rotterdammer, twee plaatsgenoten van 27 en 28 jaar oud en een 23-jarige man uit Almere.

Op woensdag 5 maart deed de familie van het slachtoffer aangifte van vermissing bij de politie in Den Haag. In samenwerking met de politie Rotterdam-Rijnmond werd een onderzoek ingesteld. Aan de hand van de bevindingen uit dat onderzoek deed een arrestatieteam in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart een inval in een woning aan de Schiedamseweg. Binnen werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen. Hij was door geweld om het leven gebracht. De politie arresteerde vrijwel tegelijkertijd één verdachte in Den Haag.

Een team grootschalig onderzoek van 25 rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond werd samengesteld om dit ernstige misdrijf te onderzoeken. Korte tijd later werden wederom drie verdachten aangehouden. De twee meest recente aanhoudingen vonden het afgelopen weekend plaats in Almere en op Schiphol. Het tweetal werd maandag en dinsdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en is in bewaring gesteld. De overige vier verdachten zijn eveneens door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Het motief ligt mogelijk in de financiele sfeer.
Provincie:
Tag(s):