donderdag, 16. oktober 2008 - 18:59

Zes militairen onderscheiden met Kruis van Verdienste

Arnhem

Zes militairen van de Task Force Uruzgan zijn donderdag onderscheiden met het Kruis van Verdienste. De dapperheidsonderscheidingen werden door minister Van Middelkoop van Defensie uitgereikt. Een van de onderscheidingen was postuum bestemd voor militair Wesley Schol, die begin dit jaar in Afghanistan om het leven kwam.

Alle zes de militairen krijgen deze onderscheiding voor hun moedige en beleidvol optreden tijdens de missie. Bij dit optreden hebben de militairen hun persoonlijke belangen ondergeschikt gemaakt aan de belangen van hun collegae of medemensen. Hierbij hebben zij hun eigen leven geriskeerd en in één geval zelfs gegeven voor deze belangen. Naast de zes onderscheidingen werden ook nog een Ereteken van Verdienste en twee dapperheidsonderscheidingen van de NAVO (NATO Meritorious Service Medal) uitgereikt.

Volgens de minister "vormen de diepe kameraadschap en verbondenheid het cement van onze gevechteenheden. Die elementen maken onze krijgsmacht zo’n unieke organisatie. Militairen zelf vinden het vaak vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Met deze bijeenkomst en het uitreiken van medailles willen wij dit benadrukken."
Provincie:
Tag(s):