vrijdag, 16. mei 2008 - 0:29

Zes minderjarige onruststokers bestraft

Ridderkerk

De politie heeft de identiteit van zes jongeren, die zich tijdens de dodenherdenking in Ridderkerk asociaal gedroegen, achterhaald. In overleg met justitie en in samenwerking met bureau HALT krijgen de jongeren een passende straf opgelegd.

Tussen de belangstellenden van de dodenherdenking op 5 mei, op de begraafplaats aan de Lagedijk, bevonden zich zes minderjarige onruststokers. De Ridderkerkse jongeren waren rumoerig en trapten sigaretten uit tussen de graven. Terwijl het Wilhelmus werd gespeeld, bracht één 15-jarige jongen zelfs een hitlergroet. Na de plechtigheid waren de jongeren snel verdwenen. De bezoekers van de plechtigheid reageerden geschokt op het ongepaste gedrag van de jongeren, en de politie stelde een onderzoek in.

Dezelfde avond achterhaalde de politie al de identiteit van drie van de jongeren; een 14- en een 15-jarige jongen en een 15-jarig meisje, uit Ridderkerk. In het bijzijn van hun ouders is het drietal door de politie met hun gedrag geconfronteerd. Ook moesten zij een verklaring afleggen op het politiebureau, waarna er een proces verbaal tegen hen is opgemaakt. Inmiddels zijn ook de drie overige jongeren, een 14-jarig meisje, een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Ridderkerk, bekend. Ook zij hebben zich op het politiebureau moeten verantwoorden en krijgen een proces verbaal. In overleg met justitie en in samenwerking met bureau HALT krijgen de jongeren daarbij een gepaste straf opgelegd. Onder meer moeten zij verplicht een voorlichting bijwonen over de betekenis en het belang van dodenherdenking.
Provincie:
Tag(s):