donderdag, 11. december 2008 - 10:49

Zes scholen genomineerd voor d

Lelystad
De uitreiking van de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Flevoland vindt op woensdag 17 december plaats in het provinciehuis. De prijs wordt voor de negende keer gegeven aan scholen die creatief en vernieuwend onderwijs verzorgen. In Flevoland zijn zes scholen genomineerd. Drie in de categorie primair onderwijs en drie in de categorie voortgezet onderwijs. Gedeputeerde John Bos zal de Onderwijsprijs uitreiken; hij zal daarnaast de Publieksprijs toekennen die de provincie ter beschikking stelt aan de scholen die in hun categorie de beste presentaties geven.

In de categorie primair onderwijs zijn genomineerd:
â–ª Almere, Brede School Stedenwijk
▪ Almere, KBS ’t Zonnewiel
â–ª Biddinghuizen, PCBS De Tamarisk

In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd:
â–ª Almere, Echnaton
â–ª Emmeloord, Zuyderzee College
â–ª Lelystad, SG de Rietlanden

In de bijlage vindt u een beschrijving van de genomineerde scholen en hun inzendingen.

De jury voor de Onderwijsprijs Flevoland bestaat dit jaar uit Peter van Gelder, voorzitter College van Bestuur St. ABVO Flevoland (Oostvaarders College Almere, winnaar Onderwijsprijs Flevoland 2005-2007); Gerard Hullegie, manager sales, marketing & communicatie Omroep Flevoland; Adilia Roda, lid Provinciale Staten.

Nationale Onderwijsprijs
De winnaar gaat door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 18 maart 2009 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) dat de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht wil brengen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993.
Provincie:
Tag(s):