vrijdag, 14. november 2008 - 15:44

Zes ton belastingschuld geïnd bij grote controle in Enschede

Enschede

Donderdag 13 november hebben de wijkteams van politie Enschede Zuid en West, samen met onder andere gemeente en belastingdienst, een grote controle gehouden naar aanleiding van klachten van wijkbewoners. Hierbij werd door de belastingdienst een belastingschuld van totaal 600.000,- euro geïnd. Dit heeft de politie vrijdag 14 november laten weten.

Fout parkeren
Het fout parkeren in de wijken, met name op groenstroken, trottoirs en bij scholen. 36 bestuurders kregen een boete voor het parkeren op het trottoir. Eén voor het parkeren op een groenstrook en 8 voor het parkeren terwijl een parkeerverbod geldt.

Fietsverlichting
Fietsverlichting controle bij scholen. In totaal werden ongeveer 600 fietsen van scholieren gecontroleerd, 143 fietsen hadden verkeerde-, defecte- of geen verlichting.

Verkeerscontrole
Verkeerscontrole op diverse wegen. Hierbij werden ongeveer 80 boetes uitgedeeld voor onder andere, ontbreken van kentekenplaten, geen gordel dragen, niet handsfree bellen, geen rijbewijs of deze niet kunnen tonen.

Controle op hennepkwekerijen
Drie kwekerijen werden aangetroffen. Op 13 november rond 13.00 uur werd door een politieteam een onderzoek in een woning aan de Tinsteden ingesteld waarbij een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.

De apparatuur werd in beslaggenomen en de aangetroffen planten, 228 stuks, werden vernietigd. De benodigde elektriciteit bleek ook gestolen te worden. Tegen de kwekers een 40-jarige en een 39-jarige Enschedeër wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook aan de Broekheurnerweg werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning. Daar werden op 13 november rond 20.15 uur in totaal 74 hennepplanten vernietigd. De 28-jarige bewoner kreeg proces-verbaal.

In een woning aan de Hanenberglanden werd op 13 november rond 21.00 uur een kwekerij aangetroffen met 321 planten. De gehele woning bleek als kwekerij in bedrijf en de elektriciteit werd gestolen. De 26-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal.

Controle door belastingdienst
In totaal werden 1348 personenauto’s gecontroleerd. Hierbij werd in totaal ongeveer 600.000 euro aan belastingschuld geïnd en werden 12 auto’s in beslag genomen. Door inwoners, automobilisten en scholieren werden de controles positief ontvangen.

Fluitjes
De docenten van betreffende scholen waren iets minder enthousiast omdat tijdens de controle gadgets zoals fietssleutels met fluitjes werden uitgedeeld aan scholieren die hun fiets in orde hadden.
Provincie:
Tag(s):